As Oy Grand Horizon

Pala poikkeuksellista historiaa ja hiljaista luksusta Helsingin paraatipaikalla

Merikatu 5, yksi kaupungin arvostetuimmista osoitteista Helsinginniemen eteläkärjessä astuu uuteen aikakauteen, kun lähes satavuotias, aikoinaan upseereiden talona tunnettu arvorakennus saatetaan takaisin sen ansaitsemaan loistoonsa.

Talon rakennutti ja omisti sotien aikoihin toiminut  Suojeluskuntajärjestö, joka halusi tarjota ydinjoukolleen laadukasta ja modernia asumista meren välittömässä  läheisyydessä. Kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti merkittävä rakennus suunniteltiin kestämään aikaa, ja sen laadukkaat materiaalit sekä ratkaisut toimivatkin edelleen. Vain pienin muutoksin nämä ainutlaatuiset kaupunkiasunnot ylittävät jo toistamiseen aikakautensa standardit ja tarjoavat puitteet korkealuokkaiseen asumiseen Itämeren äärellä.  

Grand Horizon on talo, jossa voit aistia historian havinan ja nauttia samalla nykyaikaisesta asumisesta kaupungin ehkä arvostetuimman kaupunginosan parhaalla paikalla.  

Alustavat pohjakuvat

Arkkitehtuuria kunnioittaen

Grand Horizon – alkujaan Merikatu 5:nä tunnettu arvorakennus on ollut aina asuinkäytössä. Sen suunnitteli aikakauden arvostetuimpiin arkkitehteihin kuuluva Ole Gripenberg, joka yhdessä yhtiökumppaninsa Sigurd Frosteruksen kanssa tunnetaan muun muassa Stockmannin tavaratalon suunnittelusta. 

Rakennus edustaa tyylillisesti selkeälinjaista ja näyttävää klassismia. Sen laadukkaat materiaalit, harkitut suunnitteluratkaisut sekä aikakaudelle tyypilliset detaljit ovat ovat kestäneet aikaa, ja rakennuksen nykyaikaistaminen tehdään alkuperäisen arkkitehtuurin ehdoilla ja sitä suuresti kunnioittaen.  

Grand Horizoniin uudistetaan yhteensä 25 valoisaa läpitalon  huoneistoa. Alkuperäiset pohjaratkaisut pysyvät pääosin samoina, tosin esimerkiksi keittiöiden ja kylpyhuoneiden kokoa on laajennettu vastaamaan nykypäivän tarpeita. Suurin muutos tapahtuu rakennuksen ullakkotilassa, joka muutetaan moderniksi veistokselliseksi huoneistoksi.